19.03.2010 г.

Тестено гювече за двама

-пилешко бон филе
-готварска сметана
-гъби
-пушено филе
-лютеница
-бира, черен пипер, кубче пилешки бульон.

Пилето се маринова за няколко часа в бирата, бульона и черния пипер.
Запържват се гъбите, пушенот и към тях се прибавят нарязаните на кубчета пилешки филенца. Запържва се леко и се добавя готварската сметана. Прибавят се и две лъжици  лютеница.
Гювечето е направено от тестото за питката.
Слага се да се изпече върху форма от глинени гювечета.
Не е много тънко и попива от соса и се яде, заедно с пълнежа.



Гарнитурана е от броколи:
В микровълновата си приготвени с маргарин и кубче бульон, към тях има сос от кисело мляко и майонеза с много копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар