23.07.2010 г.

Пълнени тиквички


Тиквичките се издълбават и се пълнят със смес от кайма, ориз, морков, лук, соев сос, зехтин и подправки- леко задушени.
Няколко капки мазнина и една кафена чашка вода. Завиват се с фолио и се пече на 250 градуса за 40 минути.



17 коментара:

  1. j'ai toujours aimé ce plat je t'en félicite
    bien présenté
    bonne fin de journée

    ОтговорИзтриване
  2. Ottime queste zucchine ripiene . Buona Domenica Daniela.

    ОтговорИзтриване
  3. Hola ,,,es mi primera visita a tu blog ...me encantan las recetas diferentes y sabrosas copmo las tuyas ... me hago seguidora ,,,y te invito a compartir las mias ...saludos desde VIGO ESPAÑA ...MARIMI

    ОтговорИзтриване
  4. Ммм, чудесно и много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни са! Много красиво поднесени!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Много свежо предложение.
    Междо другото имаш една награда при мен-когатоп можеш намини да си я вземеш :)
    http://dasye.blogspot.com/2011/08/blog-post_27.html

    ОтговорИзтриване
  7. Харесва ми как изглеждат :) Мъжа ми обожава тиквички, мисля, че ще е възхитен ако му направя тези :)

    ОтговорИзтриване
  8. Изглеждат много вкусни! Намирам идеята за фасцинираща!
    Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  10. Свежа идея за иначе скучните тиквички! Поздрави! Виолета

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за рецептата.На скоро бях на гости където тиквичките бяха нарязани по същият начин и напълнени и страшно много ми харесаха. Голям деликатес са са така , а и изглеждат доста добре за пред гости. Тъкмо се чудех какво да ги правя тиквичките в хладилника ми и попаднах на тази страница....голям късмет и шанс.Единствено ще смена каймата и от горе ще сложа кашкавал и стават чудесни, с един чеснов сос идеална вечеря.

    ОтговорИзтриване
  12. Искам да се похваля, че тези дни бях направила тази рецепта и всички останаха много очаровани. Още от първият поглед им стана интересно какво съм сготвила, понеже по този начин нарязани тиквичките не бях опитвала.Даже издълбаването им е приятно и става бързо с една по -малка лъжичка.Пекат се бързо и става много вкусни.Като се наредят в една по голяма чиния и с поръсен кашкавал за предястия са идеални и за гости.

    ОтговорИзтриване
  13. Добър ден.Аз също смятам да направя тази рецепта, но тъй като имам и гъби в хладилника ще сложа и ситно нарязани гъби като предварително в масло ще ги сложа на котлона, за да омекнат.Рецептата с тези пълнени тиквички изглежда много добре.Хубаво нарязани и на хапки почти.Тъй като нямам специален уред за издълбаване с лъжичка дано да стане!?За 40 минути и трябва да е готова рецептата като чета, това е много добре и двадесет минутки да отделиш за останалите неща и към един час вечерята е готова.Имайки предвид, че все си работим ние е добър вариант.

    ОтговорИзтриване
  14. Направих ги тези тиквички и съм много доволна.Вкусни са, лесно се приготвят и нещо по различно от обикновено приготвените тиквички.

    ОтговорИзтриване
  15. Чудна рецепта за любимите тиквички!

    ОтговорИзтриване