продукти
- 300 мл. прясно мляко
- 3 яйца
- 4 с.л. кисело мляко
- 4 сл. олио
- 1 кубче мая
- 1 ч.л. захар
- около 800 гр. брашно
От посочените продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса и се разделя на две части.
Едната част се оформя по следния начин:
Едната част се оформя по следния начин:
Подобно на цигулка.
От останалата част се правят тънки шнурчета
и главичките за класовете
нарязваме ги по този начин с ножица
Подреждат се дръжките и съцветията по този начин
Прави се нещо като връзка в долната част на дръжките. минава под основата. не стягайте много, оставете я по-хлабава, за да не се скъса при довтасването и печенето.
Намазва се погачата с жълтък, прясно мляко и малко мазнина
Поръсват се съцветията със сусам.
Пече се на 170/180*. Класовете са по-високи и затова по някое време се завиват с хартия за печене.
Щом се извади се намазва обилно с маргарин.
Става много ефектна
Прекрасна погача-
ОтговорИзтриванеоригинална и чудесно изпълнена.
Поздрав, Диана
Впечатлена съм от тази питка изглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! Прави се много лесно и е подходяща за идните празници!
ОтговорИзтриванеАбсолютно съм впечатлена!А не съм аматьор!
ОтговорИзтриванеDeosebita painea asta.Impresioneaza pe oricine!
ОтговорИзтриванеFelicitari!
Страхотна е тази питка. Вече няколко пъти е приготвям и все с невероятен резултат. Благодаря за прекрасното предложение. Заповядай при мен да ти покажа в мое изпълнение този житен клас.
ОтговорИзтриване